– Regjeringen vurderer kutt i barnetrygden

Finansminister Sigbjørn Johnsen. Foto: Scanpix
Finansminister Sigbjørn Johnsen. Foto: Scanpix

Regjeringen vurderer å kutte i barnetrygden i neste års statsbudsjett, ifølge kilder i regjeringspartiene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag samles regjeringen til den første budsjettkonferansen for å diskutere hvordan pengene skal fordeles i 2011. Finansminister Sigbjørn Johnsen har signalisert at bruken av oljepenger må reduseres. En av mulighetene som vurderes er å stramme inn overfor barnefamilier, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det kan for eksempel gjøres ved å redusere barnetrygden, som i dag er på 970 kroner i måneden. Videre kan det være aktuelt å fjerne eller redusere foreldrefradraget for utgifter til stell og pass av barn.

Regjeringen vurderer også å fjerne skatteklasse 2, som gir lavere skatt for den ektefellen som ikke er i jobb, melder NTB.

- Usosialt

I en pressemelding sier Solveig Horne, som er FrPs familiepolitiske talsperson, at dette er usosialt og smålig av regjeringen.

- Nok en gang er det vanlige folk og småbarnsforeldre som det skal gå ut over når regjeringen skal kutte i pengebruken. Barnefamilier har det tøft nok økonomisk fra før. Det er jo ikke slik at småbarnsforeldrene søler bort barnetrygden på seg selv, sier hun og legger til at barnetrygden heller bør økes.


Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus