EU ber Hellas om ytterligere tiltak

EUs økonomikommissær Olli Rehn. Foto:Scanpix
EUs økonomikommissær Olli Rehn. Foto:Scanpix

EUs økonomikommissær Olli Rehn ber greske myndigheter om å trappe opp tiltakene for å rydde opp i landets skakkjørte økonomi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg ber greske myndigheter om å kunngjøre nye tiltak i de kommende dagene, sa Rehn etter et møte med den greske finansministeren George Papaconstantinou i Aten mandag.

Rehns besøk er en oppfølging av den strenge kontrollen EU har lagt opp til etter at de greske budsjettunderskuddet viste seg langt større en ventet i fjor.

Turbulensen i den greske økonomien har rammet hele eurosamarbeidet og skapt stor bekymring i EU.

Greske myndigheter har lovet å kutte kostnader for å redusere fjorårets budsjettunderskudd på 12,7 prosent til EUs maksgrense på 3 prosent innen 2011. Men eksperter fra både EU og Det internasjonale pengefondet IMF har satt spørsmålstegn ved om kuttene som så langt er foreslått vil være tilstrekkelige for å nå målet om 4 prosentpoengs lavere underskudd i år.

Det har lenge blitt spekulert i en økonomisk hjelpepakke fra EU til Hellas, drevet av eurostormakten Tyskland, men dette er så langt ikke blitt til virkelighet.

Den greske statsministeren George Papandreou reiser fredag til Berlin for møter med den tyske forbundskansleren Angela Merkel. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus