Meny

Boligprisene holdt koken i desember

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare november hadde negativ prisutvikling i 2009.

Se også

Boligprisutvikling
Med denne kalkulatoren kan du se hvilken verdiendring det har vært på eneboliger, delte boliger og leiligheter helt siden 1985. Du kan velge mellom over 60 forskjellige distrikter du vil se på. Grunnlaget er gjennomsnittet for året.

Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp 0,1 prosent fra november til desember.

I løpet av 2009 steg prisene 12,1 prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i desember 2009 var 20 753 kroner, mot 18 515 kroner for ett år siden.

- Mer positiv enn de fleste trodde
- I løpet av hele 2009 var det kun i november at vi målte en negativ prisutvikling. Samlet prisutviklingen i 2009 ble meget god, og mer positiv enn de fleste trodde ved inngangen til året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

I desember ble det i gjennomsnitt lagt inn 3,7 bud per borettslagsleilighet, noe som er en oppgang på 0,4 bud sammenlignet med forrige måned. Gjennomsnittlig antall budgivere i desember var 1,2, og dette er en nedgang 0,7 sammenlignet med forrige måned.

Sjekk boligprisene der du bor

Gjennomsnittlig antall omsetningsdager steg til 58 dager i desember. Dette er 9 dager mer enn i forrige måned og 13 dager mer en tilsvarende måned i fjor.

- Sterk snuoperasjon
- Desembertallene tyder på at boligmarkedet er ved det normale igjen, de viser samtidig at vi i 2009 har vært gjennom en sterk snuoperasjon, sier leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Vammervold Dreyer i forkant av presentasjonen.

Dreyer sier han er spent på om boligmarkedet fortsetter i samme tempo i 2010.

Les også:
Norges mest attraktive adresser
Boligprisboom utenfor storbyene

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus