Fra vond til verre i bygg og anlegg

<p>57 prosent av bedriftene i bygg- og anleggsbransjen melder om dårlig eller svært dårlig ordrereserve de kommende 6 måneder (foto: Scanpix).</p>
57 prosent av bedriftene i bygg- og anleggsbransjen melder om dårlig eller svært dårlig ordrereserve de kommende 6 måneder (foto: Scanpix).

<pTil tross for at 2009 har vært vanskelig år for bygg- og anleggsbedrifter, frykter mange i bransjen at det blir enda verre utover vinteren, ifølge en undersøkelse.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det 20 prosent ledig kapasitet i bransjen. En fersk kapasitetsundersøkelse fra Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) viser at dette tallet vil øke til 36 prosent i februar.

Tiltakspakker
MEF peker på at 2009 har vært preget av regjeringens tiltakspakker, og at prosjektene som har fått støtte fra pakken må være ferdig innen årsskiftet.

– Dette betyr at mange anleggsarbeidere jobber for fullt med mye overtid i slutten av 2009 og går rett over til permittering i januar 2010. Dette vitner om dårlig planlegging fra myndighetenes side, sier administrerende direktør Trond Johannesen.

– Oppsiktsvekkende
57 prosent av bedriftene melder om dårlig eller svært dårlig ordrereserve de kommende 6 måneder.

– Det er oppsiktsvekkende at bransjen regner med mer ledig kapasitet nå enn den gjorde i fjor høst, da pessimismen rådet som verst. I tillegg vet vi at regjering og storting lovet en kraftig økning i satsingen på infrastruktur under behandlingen av Nasjonal Transportplan, sier Johannesen.

MEF ønsker at myndighetene bidrar til å fremskynde prosjekter for å unngå en nedbygging av bransjen. (©NTB)

Personvernpolicy