Baasland siktet for grovt bedrageri

<span style="font-family: verdana, arial, helvetica, sans-serif; font-size: 11px; border-collapse: collapse; color: #333333; -webkit-border-horizontal-spacing: 2px; -webkit-border-vertical-spacing: 2px" class="Apple-style-span">Politietterforsker Kjell Berg (t.v.) og politiadvokat Knut Horn under rettsmøtet i forbindelse med tilståelsesdommen til Bjarte Baasland i Oslo tingrett. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX</span>
Politietterforsker Kjell Berg (t.v.) og politiadvokat Knut Horn under rettsmøtet i forbindelse med tilståelsesdommen til Bjarte Baasland i Oslo tingrett. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

<pBodhild Baasland har ikke lenger bare status som mistenkt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bodhild Baaslands advokat ble i dag meddelt at vi vil ta ut siktelse for grovt bedrageri. Jeg vil ikke si noe mer detaljert om beløp eller hvilke forhold siktelsen er knyttet til. Men det er snakk om grovt bedrageri og vi ser ikke for oss at det blir henleggelser i stor stil, sier Knut Horn, politiadvokat ved finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt, til Stavanger Aftenblad.

Hun er ektefellen til tidligere biskop Ernst Baasland. Hun har til nå hatt stattus som mistenkt for grovt bedrageri i forbindelse med låneopptak som hun gjorde på vegne av sønnen Bjarte Baasland.

Politiet har mottatt seks anmeldelser mot henne. Også konkursboet har anmeldt henne.

Saken er nå ferdig etterforsket.

- Men Bodhild Baasland har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet slik det er vanlig i enhver etterforskning, sier Horn.

Fortsetter saken i samme spor som nå, ender det trolig opp med at politiet tar ut tiltale og sender saken over til rettsapparatet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus