Ferie-Ola skader seg sjeldnere

Illustrasjonsfoto:Colourbox
Illustrasjonsfoto:Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFor første gang på lang tid opplever forsikringsselskapene en nedgang i reiseforsikringserstatningene. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Les også

Skade- og risikostatistikk
Les mer om størrelse og antall skader på forskjellige typer skadeforsikringer.

Reiseforsikring
Les mer om reiseforsikring.

Forsikringsselskapenes erstatningsutbetalinger for reiseforsikring har vokst jevnt i over ti år, og økningen har vært særlig stor de siste årene. Men på grunn av finanskrisen har nordmenns reisevaner endret seg, noe som har bidratt til at en i årets tre første måneder for første gang på lang tid har opplevde en nedgang i reiseforsikringserstatningene.

I årets tre første måneder ble det utbetalt 290 millioner kroner i erstatninger – en nedgang på 7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Antall skader gikk ned med 12 prosent til 50.363.

– Vi tror hovedforklaringen på nedgangen er at finanskrisen bidrar til at nordmenn reiser mindre enn tidligere. Det er særlig stor nedgang på lengre reiser til eksotiske strøk. Ferien blir i større grad lagt til tryggere reisemål i Norge og andre nordiske land, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i Finansnæringens Hovedorganisasjon i en pressemelding.

Det er særlig stor nedgangen i erstatninger etter tyveri og tap av reisegods med hele 21,2 prosent. Antall skademeldinger etter tyveri av tap av reisegods gikk ned med 22,6 prosent. (©NTB)