Millionkutt tynner ut alpinlandslaget

KUTTER: Aksel Lund Svindal er en av de kun 12 alpinistene totalt (åtte menn og fire kvinner) som er tatt ut til verdenscup- og europacuplagene i OL-sesongen. (Foto: Scanpix)
KUTTER: Aksel Lund Svindal er en av de kun 12 alpinistene totalt (åtte menn og fire kvinner) som er tatt ut til verdenscup- og europacuplagene i OL-sesongen. (Foto: Scanpix)

<pBare tolv alpinister er tatt ut i det norske landslaget kommende sesong som følge av dramatiske budsjettkutt. Redningen kan bli en ny delsponsor.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fra 1. mai i år åpner det seg en plass på kjøredressen og ytterklærne til Aksel Lund Svindal og co. for en ny sponsor. Ved salg av denne plassen, kan budsjettkuttet i beste fall nesten halveres.

– Vi håper på 3 millioner kroner ved salg av denne, og det blir i så fall penger som tilfaller den sportslige satsningen, sier sportssjef Jørund Li til NTB.

Blant andre juniorverdensmester Jesper Riis-Johannessen blir offer for stopp i pengestrømmen, og det 19-årige stortalentet som debuterte i verdenscupen senest i mars, må fortsette satsningen utenfor landslaget.

Åtte menn og fire kvinner utgjør verdenscup- og europacuplagene i OL-sesongen.

– Vi skulle gjerne sett at flere fikk plass i lagene, inkludert Jesper Riis-Johannessen, men det skal komme på sikt, hevder Li.

17 til 12 løpere

I fjor var 17 utøvere (sju kvinner og ti menn) inne i landslagsvarmen. Budsjettkutt på 7 millioner kroner fratar flere av de nest beste norske alpinistene landslagssjansen.

De fire løperne i verdenscuplaget, Kjetil Jansrud, Truls Ove Karlsen, Lars Elton Myhre og Aksel Lund Svindal, skal trene sammen med de fire uttatte løperne i europacuplaget fram til august. Deretter vil de splitte seg mer i separate lag.

– Så vil formkurvene avgjøre hvilke renn og liga de kjører. De nest beste vil riktignok få en kjempesjanse og kan lære mye av våre beste fram til høsten, sier landslagssjef Marius Arnesen i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Kvinnelandslaget består av tre søstre Løseth (Nina, Lene og Mona) i tillegg til Lotte Smiseth Sejersted.

Reforhandlet

For dem uten landslagsplass, vil et eget lag utenfor skiforbundet få en viktig rolle. Team Egde, som riktignok får betydelig økonomisk støtte fra skiforbundet, skal samarbeide tett med europacuplaget, ifølge Arnesen. Flere av løperne vil få sjanser internasjonalt kommende sesong.

Nylig reforhandlet skiforbundet avtalen med alpinistenes klessponsor og forlenget den til 2014. Det vil tilføre alpinlandslaget et nytt millionbeløp, men først etter OL i Vancouver neste år.

Fortsatt mangler en trener hver for både kvinne- og herrelaget. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus