Meny

– Røkke bruker Aker Solutions som søppelbøtte

SELGER: Røkke-selskapet Aker solgte torsdag flere selskaper til delvis statseide Aker Solutions. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkke bruker Aker Solutions som søppelbøtte, mener tidligere analytiker Kjell Erik Eilertsen. Røkke-selskapet Aker solgte torsdag flere selskaper til delvis statseide Aker Solutions.

Aksjekursen i Aker Solutions falt kraftig på Oslo Børs torsdag etter at oljeserviceselskapet kjøper flere selskaper av Aker i en transaksjon på cirka 2 milliarder kroner. Oppkjøpet blir finansiert ved å låne tilsvarende beløp i obligasjonsmarkedet.

Eilertsen er mangeårig analytiker i Fearnley Fonds. Han jobber nå i hedgefondet Ferncliff Asset Management, der investoren Øystein Stray Spetalen er hovedeier.

Eilertsen pleier aldri å uttale seg offentlig etter at han sluttet som analytiker. Men denne gangen bare må han.

– Dette er såpass ille at har man et snev av samfunnsinteresse og følelse av samfunnsansvar, kan ikke slike hendelser stå uten kommentar, sier Eilertsen til Dagens Næringsliv.

Ved å selge unna Aker Oilfield Services, Aker Dof Deepwater, Odim, Aker Clean Carbon og Misund Bruk, kvitter Aker seg med finansieringsforpliktelser på cirka 5 milliarder kroner. Samtidig blir Aker Solutions’ finansstrøm de neste årene negativ, ifølge SEB Enskilda.

– Aker Solutions betaler en premie på 14 prosent over onsdagens kurs. Det i seg selv sier hvor sykt dette er. Dette er så grisete at jeg ikke har ord for det, sier Eilertsen om transaksjonen.

Aker Solutions-sjef Simen Lieungh sier han var forberedt på at selskapet hans kunne bli anklaget for å være Røkkes dumpingplass. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus