Kutter hytteprisen med 8 millioner

Jostein Eikelands fritidseiendom på Ytre Tronderøya (foto: Poppe & Co)
Jostein Eikelands fritidseiendom på Ytre Tronderøya (foto: Poppe & Co)

<pSatt ned fra 36 til 28 millioner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I september i fjor ble den pantsatte ferieperlen til finansakrobat Jostein Eikeland lagt ut for salg med en prisantydning på 36 millioner kroner. Dermed var målet å knuse tidligere rekorderoverganger i hyttemarkedet.

Les: Mot ny prisrekord i Blindleia

Det hittil høyeste prisen for en hytte ved kysten kom i fjor sommer da investor Ola Mæle solgte «Gården» på Åkerøya til seg selv for 34,5 millioner kroner i et forsøk på å omgå bopliktreglene.

Nå har megler Kimberly Elnes i Poppe & Co kuttet prisen med 8 millioner kroner til 28 millioner kroner.

Ifølge Norsk Eiendominformasjon betalte finansakrobaten Jostein Eikeland 12 millioner kroner for prakteiendommen på Ytre Tronderøya i Blindleia i 2006.

Les de siste sakene fra hyttemarkedet her:

Hytteflopp for skitopp

Finn Sandmæl dumper prisen

Hytte til 24 millioner - men mangler bad og kjøkken

Øy-perlen ligger midt i et av Sørlandskystens mest attraktive områder, like ved Gamle Hellesund. Ytre Tronderøya ligger helt ut mot havet, likevel er det bare noen minutter inn til fastlandet.

Siden kjøpet har Eikeland lagt ned mye penger i oppgraderingen av eiendommen.

Se flere bilder av eiendommen på Finn.no (ekstern lenke)

Ifølge prospektet har skogen på eiendommen fått betydelig stell. I ett års tid har tre mann arbeidet heltid med få eikeskogen i den stand den er i idag. «Skogen er ryddet og tynnet ut. Resultatet er et eventyrlig preg. Frukttrærne har blitt beskåret av botaniker.»

Den over 600 mål store eiendommen har ifølge prospektet «over en kilometer strandlinje med flere private viker, områder som kan egne seg for golf, flott eikeskog, egen ferskvannskilde samt mulighet for jakt».

Les mer om privatøkonomi her:

Jo høyere innskudd - desto lavere rente

Spår kraftig rekyl i boligprisene

Kemneren har tatt utlegg i samtlige seks eiendommer Eikeland har i Norge. Dette gjelder blant annet en strandeiendom på Kalvetangen utenfor Tønsberg, som gründeren kjøpte for 22,5 millioner kroner i 2006. Den svenske investeringsbanken Carnegie har allerede pant i eiendommen på 40 millioner kroner. Også de øvrige eiendommene er pantsatt til flere titall millioner kroner.

Jostein Eikeland var sentral i etableringen av it-selskapet Telecomputing på Oslo Børs på 1990-tallet og bilrattprodusenten TMGI i Sverige. Sistnevnte ble sendt til skifteretten tidligere i år. Bare for et par år siden var TMBI verdt rundt to milliarder kroner og Eikeland eide 25 prosent av selskapet.

Eikeland eier en rekke eiendommer i Norge, blant annet i Tønsberg-området og Sigdal. Det svenske meglerselskapet Carnegie har pant i flere av eiendommene for 60 millioner kroner.

I mars i fjor dukket Oslo kemnerkontor opp med utleggsforretning på eiendommene for 80 millioner kroner. Dette skal være for å sikre et ubetalt skattekrav som Oslo kemnerkontor har mot Jostein Eikeland.

Personvernpolicy