Britisk politiker: – Toppmøte stanser ikke nedtur

KRITISK: Lord Mark Malloch Brown senker forventningene til resultatet av at verdens toppledere møtes i London i april. Foto: Scanpix.
KRITISK: Lord Mark Malloch Brown senker forventningene til resultatet av at verdens toppledere møtes i London i april. Foto: Scanpix.

<pDeltakerne på det internasjonale økonomiske toppmøtet i London i april vil ikke kunne stanse nedturen i verdensøkonomien. Forventningene foran møtet bør dempes, sier en britisk statssekretær.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statssekretær Lord Mark Malloch Brown i utenriksdepartementet er også den britiske regjeringens spesialutsending til G20-toppmøtet, som åpner i London 2. april.

Møtet har til hensikt å finne løsninger på den økonomiske krisen, men Malloch Brown slår fast at nedturen ikke kommer ikke til å stoppe da.

– Vi står midt oppe i en dramatisk nedbryting av den globale velstanden, og det kommer ikke til å ta slutt 2. april. Nedturen er så sterk og rask at vi må slite med den mye lenger enn som så, framholdt Malloch Brown overfor britisk fjernsyn.

– Mye er gjort, mye mer skal gjøres og 2. april er neppe tidspunktet da deltakerlandene mener det er riktig å varsle nye pengeinnsprøytninger, fortsatte han. Dette tolkes som et forsøk på å dempe forventningene om en ny global stimuleringspakke.

Den britiske statssekretæren viste til at G20-landenes finansministre allerede er blitt enige om å styrke Det internasjonale pengefondet IMF kraftig. Forhandlingene om ytterligere krisetiltak er i gang men langt fra fullført, sa Malloch Brown.

Møtet i London samler toppledere fra G20-gruppen, som består av industriland og utviklingsland med raskt voksende økonomier. (©NTB)

Personvernpolicy