Betalte strøm for en annen - i ti år

«Med ein romsleg økonomi, så blir det ikkje til at ein finles kontoutskriftene», sier Førdemannen som fikk strømmen betalt for seg i ti år.
«Med ein romsleg økonomi, så blir det ikkje til at ein finles kontoutskriftene», sier Førdemannen som fikk strømmen betalt for seg i ti år.

<pFørde-mann finleste ikke strømregningen før i mars i år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mulig det er et utslag av finanskrisen, men en mann fra Førde fant først for to uker siden ut at han de siste ti årene uforvarende har betalt strøm for en bekjent, samtidig som han har betalt sin egen, skriver avisa Firdas nettutgave.

Bankfeil

Feilen har oppstått ved at lokalbanken har tastet inn feil KID-nummer på regningene, og det er nå besluttet at mannen skal få tilbakebetalt småpene 200.000 kroner inklusive renter for feilen.

Mannen som de siste ti årene ikke har fått en strømregning er heller ikke oppsatt på å begynne å betale nå, selv om banken krever beløpet tilbakebetalt, skriver avisa videre.

- Banken vil nemleg at eg skal betale rekninga, men det kjem eg ikkje til å gjere. Eg ser på meg sjølv som uskuldig sidan det er banken som laga autogiro-avtala, sier mannen til avisa.

- Finleser ikke kontoutskriftene

Mannen har tatt kontakt med advokat for juridisk bistand og han har bedt Bankklagenemnda om en avgjørelse.

– Med ein romsleg økonomi, så blir det ikkje til at ein finles kontoutskriftene. Og det står jo ikkje at eg ikkje har betalt rekninga, difor blir det til at ein ikkje tenkjer over det, sier mannen til Firda.

Personvernpolicy