Endte med fall

Endte med fall
Endte med fall

<pDen siste handledagen på Oslo Børs denne måneden endte med fall, men uka sett under ett, gikk i pluss. Hovedindeksen endte på 214,64 poeng ved børsslutt fredag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en nedgang på 2,11 prosent siden dagen før. Det ble omsatt aksjer for vel 4 milliarder kroner.

Flere av de børsnoterte selskapene leverte fredag resultater med røde tall. Samtidig falt oljeprisen, og som om ikke det var nok, endte børsdagen i USA med nedgang. Dermed lå alt til rette for en dag med negativt fortegn i Oslo.

Først ut med å levere et dårlig resultat var Schibsted. Et underskudd på 2 milliarder kroner for fjerde kvartal 2008 var dårligere enn det analytikerne hadde spådd på forhånd, og Schibsted-aksjens verdi falt med 1,5 prosent.

Aker-konsernet la også fram rødfargede tall, og aksjen falt 0,98 prosent på børsen. Synnøve Finden var blant de få selskapene som fikk en bra start på månedens siste børsdag. Et godt resultat for 2008 sendte aksjen opp 5,3 prosent.

For de andre store selskapene på Oslo Børs var det lite å glede seg over. Hydro falt 8,25 prosent, StatoilHydro 2,32 prosent, gjødselprodusenten Yaras aksjeverdi falt med 4,13 prosent, og Telenor falt ned 2,67 prosent i løpet fredagens handel på Oslo Børs. (©NTB)

Personvernpolicy