Lån og renter driver briter fra hus og hjem

Stadig flere briter må forlate hjemmene sine.
Stadig flere briter må forlate hjemmene sine.

<pRekordmange briter måtte i fjor flytte ut av boligene sine, fordi de ikke greide å betjene lån. Enda flere må trolig gå fra hus og hjem i løpet av 2009.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på utkastelser steg i 2008 med 54 prosent til rundt 40.000, viste tall fra de britiske boliglånsgivernes forbund CML fredag. I år ventes tallet å komme opp i rundt 75.000, selv om långiverne ifølge BBC ser på tvangstiltak av denne typen som aller siste utvei.

– Andelen boligeiere som ligger mer enn tre måneder på etterskudd med betalingen, har vokst betydelig. Dette er et tegn på at enda flere mennesker vil miste hjemmene sine, skriver finansavisen Financial Times.Samtidig vokser tallet på boligeiere som frivillig gir fra seg hus eller leilighet, fordi de ikke ser noen mulighet til å betale for seg.

– Vi ber låntakere om ikke å gjøre dette før de har snakket med långiveren, for det kan være andre utveier, sier CML-sjef Michael Coogan.

Analytikere ser tegn til bedring i situasjonen, og viser til at tallet på utkastelsesordrer sank noe fra tredje til fjerde kvartal i fjor. De peker også på at bare 1,57 prosent av alle boliglån i Storbritannia blir misligholdt så lenge at saken ender med utkastelse.

Personvernpolicy