Meny

Minst 20 milliarder i krisepakke

Stoltenberg mener krisepakken vil være med å trygge norsk økonomi og dermed dempe virkningene av den internasjonale finanskrisen. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens nye krisepakke skal ha en ramme på minst 20 milliarder kroner.

– De tiltakene vi legger fram i dag er de sterkeste tiltakene på over 30 år for å sikre arbeidsplasser, trygge norsk økonomi og dermed dempe virkningene av den internasjonale finanskrisen på norsk økonomi, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til NRK.

Bygg og anlegg

Ifølge det NRK får opplyst vil bygg- og anleggsprosjekter i kommunene få mesteparten av kronene i krisepakken som legges fram i formiddag. Over 300 prosjekter vil få midler fra krisepakken.

– Det er klart kommunesektoren blir en veldig viktig bit av denne pakken. Kommunene over hele landet har en mengde prosjekter som kan settes i gang raskt, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) til NRK.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) sa søndag til NTB at pakken ville inneholde en betydelig satsing på bygg- og anlegg.

Skattelette for bedrifter

Stavanger Aftenblad varsler at omtrent en tredel av krisepakken er rettet inn mot bedrifter i form av skattelette og støtte til nyskaping.

Hovedelementene i pakken skal etter det avisen erfarer være skattelette for alle bedrifter, blant annet i form av utsatt skatteinnbetaling, økte rammer til Skattefunn-ordningen, endringer i permitteringsreglene og ytterligere stimuleringstiltak og økte rammer til blant annet Innovasjon Norge.

Krisepakken skal også inneholde ekstra bevilgninger til veier, jernbane, gang- og sykkelstier og andre samferdselsprosjekter, samt til bygg- og vedlikeholdsprosjekter i kommuner og fylkeskommuner.

Også Garantiinstituttet for eksportkreditt vil få økte rammer.

Mer til idrettsprosjekter

Adresseavisen melder på sin side at 250 millioner kroner i den nye krisepakken skal være øremerket til nye idrettsbygg. Med kommunale tilskudd og lån betyr det at det skal settes opp idrettsbygg for 1 milliard kroner i år.

Til nå har statlig tilskudd til nye idrettsanlegg vært gitt over ordningen med tippemidler, men som et resultat av krisepakken vil det i år komme midler direkte over statsbudsjettet.

Etter det Adresseavisen forstår vil regjeringen legge vekt på prosjekter som kan startes opp og aller helst stå ferdige i løpet av året.

Ola Nordmann kan ikke regne med noe skattelette. Krisepakken skal ikke inneholde noen lettelser i personbeskatningen.

Flere krisepakker er varslet den nærmeste tiden. Allerede 9. februar skal en ny pakke for bankene lanseres. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus