Rakettfart på børsen

Rakettfart på børsen
Rakettfart på børsen

<pPilene peker oppover for Oslo Børs på starten av årets første handelsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tross av en nedgang i oljeprisen, steg hovedindeksen med 2,4 prosent den første halvtimen med børshandel i 2009. Bare en håndfull selskaper åpnet med fall, og hovedindeksen lå klokken 9.30 på 232,29 poeng.

Både StatoilHydro, Telenor, Norsk Hydro og oljeselskapet REC åpnet med over 3 prosent oppgang. DnB NOR (+5,0) og cruiseselskapet Royal Caribbean (+5,43) ligger an til å bli formiddagens vinnere blant de store selskapene på Oslo Børs.

Skipsfartskonsernet Wilhelmsen er blant de få med røde tall fra morgenen, med en nedgang på 1,05 prosent.

I Asia pekte pilene oppover fredag. Hang Seng-indeksen i Hongkong avsluttet fredagshandelen med en oppgang på 2,33 prosent. Kopsi-indeksen i Seoul steg med 2,9 prosent, og i Singapore hadde Straits Times-indeksen en økning på 2,8 prosent.

Oljeprisen faller noe fredag, etter en oppgang nyttårsaften. Spotprisen for nordsjøoljen ble ved 9.30-tiden omsatt for 42,90 dollar fatet, mens den amerikanske referanseoljen WTI med en måneds leveringstid lå på 42,12. (©NTB)

Personvernpolicy