Kraftig børsoppgang i Asia

OPP: Børsuken startet med kraftig oppgang i Asia. (Foto: Scanpix)
OPP: Børsuken startet med kraftig oppgang i Asia. (Foto: Scanpix)

<pBørsuken startet med kraftig oppgang i Asia. Børsene reagerte svært positivt på signaler om økonomiske stimuleringstiltak fra USAs påtroppende president Barack Obama og fra regjeringen i Kina.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo fikk en oppgang på 5,20 prosent før stengetid mandag og endte på 8.322,02. Hang Seng-indeksen i Hongkong steg med 7,5 prosent til 14.866,66 og Kospi i Seoul i Sør-Korea var opp 6,9 prosent til 1.099,13.

Barack Obama, som i januar tar over som president i USA, varslet i helgen den største satsingen på ny infrastruktur siden USAs motorveinett ble bygd på 1950-tallet. Men han ville ikke si hvor mye disse tiltakene vil koste.

Kinesiske politikere vil i løpet av uken trolig vedta nye tiltak på toppen av en allerede varslet stimuleringspakke verdt nærmere 4.200 milliarder kroner.

– Håpet om gode nyheter fra Kina driver børsene kraftig opp, sa Hongkong-analytikeren Castor Pang mandag.

Også børsene i Shanghai i Kina og i Sydney i Australia var preget av optimisme, med oppgang på henholdsvis 1,2 og 4,0 prosent. Børsene i Singapore, Malaysia og Indonesia holdt stengt mandag. (©NTB)

Personvernpolicy