Hotell-fiasko for Petter Solberg

Rallyføreren Petter Solberg. Foto: Scanpix
Rallyføreren Petter Solberg. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p- Jeg har ikke peiling på investeringer, sier rallyføreren. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Solberg og andre investorer skulle bygge et luksus-hotell for 300 millioner kroner. Hotellet skulle ligge i Nannestad kommune, mot grensen til Nordmarka, rundt seks kilometer fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

I sommer endte utbyggingsselskapet Live In i en dundrende konkurs med en gjeld på 43 millioner kroner. Handelsbanken føler seg snytt, og nå granskes konkursen, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet skulle bygge det første norske hotellet til den store amerikanske hotellkjeden Marriott.

Les også: Petter Solberg: IM FAST

Jeg kjører bil

Da DN snakket med Solberg tirsdag kveld satt han på en flyplass i England og ventet på flyet til Monaco, der han bor.

- Det var synd at det gikk som det gikk. Dette ble jo ingen butikk. Jeg vet ikke hva jeg driver med når det gjelder investeringer. Jeg kjører bil. Det er det jeg kan, sier Petter Solberg til DN, og legger ærlig til:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg har ikke peiling på investeringer.

På spørsmål fra avisen om det er så lurt å investere når han ikke følger med på hva som skjer med investeringene, svarer Solberg:

- En må jo stole på folkene som driver med det. Solbergs advokat Odd Moe understreker at Solberg var en passiv investor.

Fem millioner

Live In var ved konkursåpning i sommer eid med 90 prosent av Luxembourg-registrerte Lessix Holding sa. Her har rallykjører Petter Solberg vært en av tre eiere i to år, frem til han solgte seg ut i begynnelsen av 2008.


Etter det DN erfarer investerte Solberg rundt fem millioner kroner i Lessix, men har ennå ikke fått fullt oppgjør for salget av eierandelen.