- Børsoppgang resten av året

<p class="hidden">Sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities tror det verste er over, og at det blir børsoppgang resten av året. Foto: Scanpix/Colourbo.com </p>
Sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities tror det verste er over, og at det blir børsoppgang resten av året. Foto: Scanpix/Colourbo.com

<pAktørene på Børsen håper på en rakettavslutning frem til nyttår. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities spår børsoppgang resten av året, skriver Dagens Næringsliv.


Uken begynte med kraftig børsoppgang mandag: Børsen viste muskler


- Jeg tipper vi har passert bunnen, i hvertfall i denne omgang, sier Hermanrud til avisen.


Som forklaring på optimismen peker Hermanrud på bedret finansieringsforhold og at pengemarkedet fungerer mer normalt. Han sier de nå ser at bankene reddes etterhvert som det går galt, og at det sikkert kommer flere redningsaksjoner med tiltak både ute og hjemme, men han tipper likevel at det meste er bak oss.


- Utsiktene er derfor gode for en stigende børs resten av året, sier han til DN.


Hermanrud varsler imidlertid at det kan komme en ny nedtur på Børsen neste høst.


- Selskapenes inntjening blir vesentlig lavere neste år og både selskapene selv og analytikere er for optimistiske i sine estimater. Derfor tror jeg det kommer en ny bunn i aksjemarkedet neste høst, men jeg tror ikke nødvendigvis den blir lavere enn bunnen vi allerede har vært gjennom, sier Hermanrud.


Les også: - Kutter forventningene til alle

En annen børsoptimist er investor Arne Aarnes, som vil fortsette å handle etter at han siden i sommer har kjøpt seg opp til tiende største aksjonær i det lille it-selskapet Birdstep.


Selv om den investeringen så langt nesten har halvert seg, har ikke Aarnes mistet troen. Han håper den blir like god som hans investering i oljemyggen Questerre. Gevinsten fra Questerre-salget ble brukt til investering i Birdstep.


- Questerre var en rakett, og jeg solgte det meste på topp. Jeg mener Questerre og Birdstep har mye likt over seg. Begge to har vært undervurderte, underanalyserte selskaper med godt poetensial, sier Aarnes til DN.


Han tror det nå er en kjempemulighet til å kjøpe aksjer på Børsen, da vesentlig reduskjon i børsselskapenes inntjening allerede er diskontert i aksjekursene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus