Meny

- Ingen er immune mot krisen

Også Chelsea vil merke finanskrisen, mener lagets styreformann. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelseas styreformann Bruce Buck vedgår nå at heller ikke de største klubbene i Premier League er immune mot bankkrisen.

Bankkrisen har ført til at flere klubber i Premier League får problemer med å overholde sin økonomiske forpliktelser. Til sammen skal de ha en gjeld på minst 30 millarder kroner. Ifølge Uefa kan dette føre til at klubber vil bli utestengt fra spill i europeiske turneringer.

Fondene som Chelsea-eier Roman Abramovich har stilt til disposisjon for klubben, har gjort det mulig for London-laget å bli en av gigantene i Europa.

Styreformann Bruce Buck er overbevist om at pengestrømmen fra Abramovich også vil bli tilgjengelig i årene framover.

Men samtidig vedgår Buck at også The Blues vil føle bankkrisen på kroppen de nærmeste månedene.

- Ingen er immune mot finanskrisen, ikke en gang fotballen, sier han til Sky Sports News.

- Jeg tror ingen av klubbene vil merke krisen umiddelbart. Men vi vil alle føle den på kroppen om relativt kort tid, mener Buck.

Sesongkort

Han nevner blant annet fornyelse av sesongkortene i mai, og legger til:

- Jeg tror det blir vanskeligere for oss å selge kortene. Finanskrisen er noe vi alle blir nødt til å forholde oss til. Også vi, og selv om vi har en mann som Roman Ibramovich i ryggen.

- Vi blir nødt til å se på utgiftssiden i klubben, og vurdere om det er områder der vi kan spare.


Uefa ventes å sette fokus på klubber som sliter økonomisk med store lån, og det kan gå mot en radikal gjennomgang av klubbenes lisenser.

- Dette er et forsøk på finne en bedre økonomisk stabilitet, særlig i tider da bankene ikke lenger er til å stole på, sier Uefas generalsekretær David Taylor.

- Regjeringen dekker muligens tapene i bankene, men de kommer definitivt ikke til å gjøre det samme for fotballklubbene, legger han til.

Taylor sier Uefa ikke vil nøle med å ekskludere klubber fra Europa-spill - hvis de ikke klarer å overholde sine økonomiske forpliktelser.

- Det vil nok først bli gitt både advarsler og eventuelt reprimander. Men hvis ikke noe av det hjelper, er eksklusjon den eneste muligheten som gjenstår, sier Taylor.

- Senk lønningene

Samtidig med dette går altså UEFA-president Michel Platini ut og sier at europeiske fotballklubber bør innføre lønnstak.

Spesielt i Premier League har lønningene nådd nye himmelske høyder, og det antydes at spillere John Terry, Steven Gerrard og Cristiano Ronaldo tjener opp mot 80 millioner kroner i året i sine respektive klubber.

Til Sky Sports News sier Platini:

- Lønnstak er nødvendig for å sikre framtida til fotballen. Men det vil nok ikke skje på en stund ennå.

Formannen i League Managers' Association (LMA), Richard Bevan, er uenig med Platini.

- Et lønnstak ikke kan løse den økonomiske krisen til fotballklubbene. Mange mener at et lønnstak er løsningen, men det er faktisk ulovlig i Europa, sier Bevan.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus