- Krisen verre med Frp

Finansminister Kristin Halvorsen. Foto: Scanpix.
Finansminister Kristin Halvorsen. Foto: Scanpix.

<pFinansminister Kristin Halvorsen (SV) mener at flere nordmenn ville ha mistet hus og jobb som følge av finanskrisen dersom Fremskrittspartiets politikk var innført i Norge.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis Frps politikk ble innført, ville vi være mye mer utsatt for kriser i verdensøkonomien og vi ville rammes hardere av svingninger på børsen. Arbeidsplassene blir mer usikre, og hus og hjem mer utsatt for renteøkninger. Frps politikk betyr å utsette folk flest for et gigantisk, liberalistisk eksperiment. Det betyr større utrygghet for den personlige økonomien og for arbeidsplasser, sier Halvorsen til VG.

Halvorsen tar for seg Frps program punkt for punkt og ramser opp det hun mener vil være konsekvensene av en Frp-politikk. Men Frps leder Siv Jensen har lite til overs for at finansministeren går til frontalangrep på Frp på denne måten.

- Jeg synes hun skal konsentrere seg om jobben som finansminister framfor å dikte opp historier om Frp. Vi har aldri ønsket oss amerikanske tilstander i Norge. Hun har kanskje glemt det, men det er hun som sitter i regjering og har ansvar for å passe på at økonomien går bra, sier Jensen. (©NTB)

Personvernpolicy