Til salgs

<p Londons nest største flyplass Gatwick er til salgs. Det britiske konkurransetilsynet har gitt operatørselskapet BAA ordre om å selge to storflyplasser, og nå ber selskapet om bud på Gatwick.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAA-sjef Colin Matthews sa onsdag at det er med tungt hjerte at selskapet legger storflyplassen 45 kilometer sør for London ut på markedet. Prisen kan ifølge nyhetsbyrået Reuters komme opp i to til tre milliarder pund, eller rundt 20 til 30 milliarder kroner.

– Vi har bestemt oss for umiddelbart å starte prosessen med å selge Gatwick, fastslo Matthews. Ifølge Reuters har flere foretak, blant dem flyselskapet Virgin Atlantic og Frankfurts flyplassoperatør Fraport, sagt seg interessert i Gatwick.

Det samme har det tyske entreprenørkonsernet Hochtief og det Singapore-eide Changi Airports International. Virgin Atlantic opplyste onsdag at selskapet ikke vil forsøke å overta Gatwick alene, men kan bli med i en gruppe interessenter som legger inn bud.

Det britiske konkurransetilsynet ga i august ordre om at BAA må selge tre av sine sju britiske flyplasser. BAA er et tidligere statsselskap som ble privatisert i 1986 og i 2006 overtatt av det spanske bygnings- og eiendomskonsernet Ferrovial. (©NTB)

Personvernpolicy