Til salgs

<p Londons nest største flyplass Gatwick er til salgs. Det britiske konkurransetilsynet har gitt operatørselskapet BAA ordre om å selge to storflyplasser, og nå ber selskapet om bud på Gatwick.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAA-sjef Colin Matthews sa onsdag at det er med tungt hjerte at selskapet legger storflyplassen 45 kilometer sør for London ut på markedet. Prisen kan ifølge nyhetsbyrået Reuters komme opp i to til tre milliarder pund, eller rundt 20 til 30 milliarder kroner.

– Vi har bestemt oss for umiddelbart å starte prosessen med å selge Gatwick, fastslo Matthews. Ifølge Reuters har flere foretak, blant dem flyselskapet Virgin Atlantic og Frankfurts flyplassoperatør Fraport, sagt seg interessert i Gatwick.

Det samme har det tyske entreprenørkonsernet Hochtief og det Singapore-eide Changi Airports International. Virgin Atlantic opplyste onsdag at selskapet ikke vil forsøke å overta Gatwick alene, men kan bli med i en gruppe interessenter som legger inn bud.

Det britiske konkurransetilsynet ga i august ordre om at BAA må selge tre av sine sju britiske flyplasser. BAA er et tidligere statsselskap som ble privatisert i 1986 og i 2006 overtatt av det spanske bygnings- og eiendomskonsernet Ferrovial. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus