Ingebrigtsen med storsalg av Acta-aksjer

<p>Ingebrigtsen (t.v.) vil kvitte seg med sine Acta-aksjer. (Foto: Scanpix) </p>
Ingebrigtsen (t.v.) vil kvitte seg med sine Acta-aksjer. (Foto: Scanpix) 

Acta-gründer Fred Anton Ingebrigtsen som er siktet for innsidehandel, vil kvitte seg med sin eierandel i selskapet på rundt 20 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spring Holding, som i sin helhet er eid av Ingebrigtsen, selger hele sin eierpost i Acta Holding. Det framgår av en pressemelding fra SEB Enskilda mandag kveld, melder dn.no.

Spring Holding eier og har rettigheter til, direkte og indirekte, 49.268.547 Acta-aksjer, hvilket utgjør 19,6 prosent av aksjene i selskapet. Før salget eier Ingebrigtsen og hans nærstående totalt 20,8 prosent av aksjene i rådgivningsselskapet.

Prisen på aksjene vil bestemmes gjennom en såkalt «book building-prosess» som starter mandag og løper til klokken 12 tirsdag formiddag. Boken kan lukkes tidligere eller senere, avhengig av budene. Spring Gruppen forbeholder seg retten til å selge færre aksjer, eller ingen overhodet, avhengig av pris, heter det i pressemeldingen.

Dersom Ingebrigtsen oppnår dagens sluttkurs for Acta-posten sin, vil han innkassere 478 millioner kroner, melder dn.no. Acta-kursen endte på 9,77 kroner mandag etter et fall på 13,16 prosent.

Fred Anton Ingebrigtsen (43) er sammen med fire andre siktet for brudd på verdipapirhandelloven og straffelovens paragraf 60a om organisert kriminalitet. Bakgrunnen er mistanke om innsidehandel med Acta-aksjer til en verdi av 100 millioner kroner. (©NTB)

Personvernpolicy