Vil ha avgift på engangsgriller

<p>Foto: Scanpix</p>
Foto: Scanpix

Friluftsrådenes Landsforbund (FL) krever tiltak mot forsøpling fra engangsgriller, og gjentar tidligere forslag om en avgift på dette produktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til Miljøverndepartementet hevder FL at engangsgrillen er det produktet som medfører størst problemer i form av søppelmengde, sviskader på vegetasjon og bord og benker, brann i konteinere, og hygiene- og skadeproblemer ved opprydding.

Friluftsrådenes Landsforbund er et landsomfattende samarbeidsorgan for interkommunale friluftsråd, som forvalter offentlige friluftsområder rundt omkring i landet. I brevet uttrykker FL misnøye både med myndighetene og Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH), som ikke har kommet fram til løsninger på dette forsøplingsproblemet.

Forslaget om en avgift ble satt fram allerede i 2003. Den gang hevdet FL at den beste løsningen ville være om engangsgriller forsvant som produkt, enten ved et lovforbud eller ved at bransjen på frivillig basis stoppet salget. Nå konstaterer FL at slike løsninger ikke er mulig å få til, og konkluderer med at det må innføres en avgift for å finansiere de økte utgiftene med innsamlingssystemer og opprydding. (©NTB)

Personvernpolicy