Langemyhr etterlyst

<p class="caption">       Harald Langemyhr er etterlyst av politie.Foto: Svein Erik Furulund/Aftenposten/Scanpix     </p>
Harald Langemyhr er etterlyst av politie.Foto: Svein Erik Furulund/Aftenposten/Scanpix

Fire ansatte hos byggmester Harald Langemyhr er pågrepet og sjefen selv er etterlyst av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Det melder NRK. Politiaksjonen kommer etter at Oslo kommune har politianmeldt Byggmester Harald Langemyhr AS for grov svindel og bedrageri.

Oslo kommune engasjerte PricewaterhouseCoopers og OPAK for gjennomgang og kontroll av arbeid Byggmester Harald Langemyhr AS har utført for Omsorgsbygg Oslo KF. Undersøkelsen avdekker grov overfakturering, skriver byrådet i Oslo i en pressemelding.

Les også:
Slo «polakk-alarm» i fjor
Vedgår feil lønn
Langemyhr får kraftig refs

Tok 20 mill. for mye

Arbeid ved Økern sykehjem er i ettertid vurdert av byggebransjens kompetansesenter OPAK. Vurdering viser at Byggmester Harald Langemyhr AS har overfakturert Oslo kommune i størrelsesorden 20 millioner kroner mer enn OPAKs anslag.

- Jeg ser svært alvorlig på de forhold som er avdekket. Jeg er tilfreds med at politiet straks iverksatte etterforskning og har gått til aksjon mot firmaet Byggmester Harald Langemyhr AS, sier byråd Merete Agerbak-Jensen.

Stanset utbetalinger

Primo mars stanset alle utbetalinger til firmaet Byggmester Harald Langemyhr AS, også for å sikre korrekte lønnsutbetalinger til arbeiderne. Oslo Kommune har nå hevet kontrakten med Byggmester Harald Langemyhr AS.

Langemyhrs selskap ble engasjert til å utføre deler av ombyggingsarbeid på Økern sykehjem. Oslo kommune skriver i sin pressemelding at graden av overfakturering på det timebaserte arbeidet er grov og alvorlig. Kommunens dokumentasjon er overlevert politiet.

Oslo kommunes økonomiske avsløringer kommer i tillegg til Arbeidstilsynets oppfølging av påståtte uverdige arbeidsforhold og sosial dumping knyttet til samme selskap.

De fire pågrepne vil bli fremstilt for varetekt senere i dag, ifølge NRK.

Les også:

Slik holder Norge på polakkene
Polakker ringer ned Arbeidstilsynet

Ellevill polakk-jakt

Personvernpolicy