Mindre penger til ferie og fornøyelse

Nær halvparten av alle nordmenn tåler ikke mer enn 1.000 kroner i økte månedlige renteutgifter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ettermiddag kommer hovedstyret i Norges Bank mest sannsynlig til å øke styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 5,5 prosent. Det vil være den 15. renteøkningen siden rentebunnen våren 2004, da styringsrenten var nede i 1,75 prosent.

Norske låntakere begynner å merke renteøkningene, i en undersøkelse som Visendi har gjort for SpareBank 1 svarer 44,4 prosent av de spurte at de ikke tåler mer enn 1.000 kroner i økte månedlige renteutgifter. 16,4 prosent sier at de ikke tåler noen økte renteutgifter, og må kutte i andre utgifter for å betjene lånene. Det er utgiftene til feriereiser og fornøyelser som i størst grad blir nedprioritert når renteutgiftene øker. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus