Nordmenn har problemer med regningene

Nordmenns betalingsanmerkninger har økt med 1,4 milliarder kroner siden starten av året. Unge menn står for det meste av økningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt har 155.000 nordmenn nå registrert 18 milliarder kroner i forfalt gjeld, ifølge kvartalsanalysen til Lindorff Decision.

– Gjennom hele fjoråret har økningen ligget på under 300 millioner kroner i kvartalet i gjennomsnitt. Det setter økningen på 1,4 milliarder kroner i perspektiv. En del norske husholdninger har fått det betraktelig tøffere økonomisk, sier administrerende direktør Tore Neby i selskapet.

Han mener mange av sakene kunne vært unngått dersom små og mellomstore bedrifter var nøyere med rutinene for kredittvurdering.

– Når vi ser den store beløpsøkningen i anmerkninger, er det åpenbart at det er blitt gitt mye kreditt på helt feil grunnlag, sier Neby.

Likevel ser han lyspunkt i statistikken: Tallet på personer med betalingsanmerkninger holder seg stabilt. Det viser at folk flest klarer å betjene lån og gjeld, selv etter renteoppganger, mener Neby. (©NTB)

Personvernpolicy