Eksperter tror på fortsatt børsfall

Landets ledende finanseksperter og investorer har liten tro på at børsfallet er over. Foto: Scanpix<br><p> </p>
Landets ledende finanseksperter og investorer har liten tro på at børsfallet er over. Foto: Scanpix
 

62 prosent av Norges finanseksperter tror Oslo Børs skal falle enda mer. Mandag gikk hovedindeksen ned 3,3 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En spørreundersøkelse Dagens Næringsliv har gjennomført blant 45 av landets ledende finanseksperter og investorer, viser at et klart flertall, 62 prosent, spår ytterligere fall på Oslo Børs.

Og det er ikke bare finansekspertene DN har snakket med, som ser mørkt på fremtiden. Én av fem storinvestorer i Norge anser børskrakk i vår som svært sannsynlig, ifølge marsutgaven av spørreundersøkelsen Norsk investorbarometer. Det er det høyeste antallet siden Danske Capital begynte med undersøkelsen i mars 2004.

Ytterligere 71 prosent av investorene svarer at de anser det som «litt sannsynlig» at det kommer et kraftig børsfall de nærmeste tre månedene. Så godt som ingen anser kraftig børsfall som «svært lite sannsynlig».

Sjef for Danske Capital, André Vatsgar, mener risikoen er stor for at vi går inn i en økonomisk nedgangstid. Han legger ikke skjul på at han er urolig for ringvirkningene av de problemene som har dukket opp i kredittmarkedet.

– Risikoen er overhengende for at vi går inn i en økonomisk nedgangstid som følge av problemene i finanssektoren, sier Vatsgar.

Vatsgar tror også at høye råvarepriser vil fortsette å presse matvareprisene oppover, noe som vil gi økt inflasjonspress og videre fall i verdensøkonomien.

– Men selv om jeg mener at Norge er bedre rustet enn mange andre land, tror jeg at også vi vil merke nedturen. I de analysene vi sender til kundene våre sier vi at hovedindeksen vil slutte på et sted mellom 340 og 390 poeng ved utgangen av første halvår 2008, sier han.

I dag ligger hovedindeksen på rundt 392 poeng. (©NTB)

Personvernpolicy