Meny

Strutseskatt i Høyesterett

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at boblen sprakk i strutsenæringen i år 2000 kjemper tidligere strutsetopper i retten om å få godkjent strutsefradrag på ligningen.

Strutseskatt blir denne uken et stridsspørsmål i Høyesterett.

– Det gjelder kanskje ikke så store beløp, men det er viktig for dem det gjelder, sier advokat Kim Dobrowen fra Thommessen Krefting Greve Lund til Dagens Næringsliv.

Saken handler om fem gründere i det nordtrønderske strutseoppdretsfirmaet Norsk Struts as. De krever fradrag i sin ordinære næringsinntekt for tapene de ble påført da bunnen falt ut av markedet for eksotiske dyr i Norge i 2000.

På 90-tallet skjøt næringen fart. Mega-butikkene kjøpte inn strutsekjøtt fra hjemlige produsenter over en lav sko, og Norsk Struts as hadde på det meste 700 dyr i stallen. Men i motsetning til andre beskyttede innenlandsvarer ble strutsenæringen utkonkurrert av u-landsvelviljen. Afrikansk struts oversvømte markedet uten tollrestriksjoner fra regjeringens side.

– De solgte filet for 42 kroner per kilo. Det var umulig, sier Einar Tyldum i Norsk Struts as til DN.

Skattemyndighetene vil ikke innfri strutseoppdretternes krav om fradrag, og har hittil vunnet både i tingretten og Frostating lagmannsrett.
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus