Meny

Oljepris opp og aksjekurser ned etter drap på Bhutto

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeprisen steg med over 1 dollar og passerte 97 dollar fatet etter drapet på opposisjonsleder Benazir Bhutto torsdag. Samtidig dalte de amerikanske aksjekursene.

Oljeprisen i New York hadde på et tidspunkt torsdag kveld steget med 1,40 dollar til 97,37 dollar fatet, mens nordsjøoljen av Brent-kvalitet steg med 1,63 dollar til 95,57 dollar i London.

Samtidig fortsatte amerikanske aksjekurser å falle torsdag ettermiddag, etter drapet på Bhutto i Pakistan tidligere på dagen. Nedgangen var over 1 prosent både på industriindeksen Dow Jones, teknologiindeksen Nasdaq og den bredere Standard & Poor's 500-indeksen.

- Pakistan er et viktig land i regionen og mulighetene for politisk ustabilitet fører til en viss nervøsitet som viser seg i prisene på gull, obligasjoner og olje, mens dollarkursen faller, sier økonom Audrey Childe-Freeman fra CIBC bank i London. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus