EUs klimamål kan gi sjokkpriser på norsk strøm

EUs klimamål kan gi sjokkpriser på norsk strøm
EUs klimamål kan gi sjokkpriser på norsk strøm

Oslo (NTB): EUs klimamål betyr penger i kassen for norske energibedrifter. Men for norske strømkunder kan regningen bli svært høy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er at EU har et mål om at 20 prosent av deres energiforbruk i 2020 skal komme fra fornybare energikilder. Dette innebærer en storstilt utbygging av vindkraftverk på kontinentet.

Problemet oppstår når vindkraftverkene ikke får vind. Da kommer norske vannkraftverk inn som EUs reserveløsning, noe som ikke er godt nytt for norske strømkunder, skriver Dagsavisen.

Når det blåser i Europa skal vannmagasinene i Norge spare på vannet til det blir vindstille. Dette vil imidlertid innebære fri flyt av strøm over grensen, og som en konsekvens vil strømprisen stige mot europeisk nivå.

- Du vil nok få høyere strømpriser. Gamledagene med veldig lave strømpriser i Norge får du aldri tilbake, sier kommunikasjonsdirektør Kristian Pladsen i Energibedriftenes landsforening.

Ifølge fagbladet Elektro vil EU komme med en konkret henvendelse til Norge i løpet av 2008 (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus