Eivind Reiten trekker seg

Eivind Reiten trekker seg
Eivind Reiten trekker seg

Eivind Reiten trekker seg som styreleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eivind Reiten trekker seg som styreleder i StatoilHydro på grunn av den mulige korrupsjonssaken i Libya.

Det opplyser Hydro i en pressemelding.

- Av hensyn til StatoilHydro har jeg etter en nøye vurdering kommet til at det er riktig å trekke meg fra stillingen som styreleder i StatoilHydro, sa Reiten på en ekstraordinær pressekonferanse i kveld.

Det har stormet rundt Reiten etter at det mandag ble kjent at Hydro har en mulig korrupsjonssak i Libya. Korrupsjonsmistanken stammer fra før Reitens tid i sjefsstolen, og dreier seg om overtakelsen av Saga Petroleum i 1999, hvor det ble betalt rundt 60 millioner kroner etter datidens kurs i henhold til en tvilsom konsulentavtale.

Allerede tre dager etter at nyheten ble kjent, antyder undersøkelser nå at Hydro kan ha hatt mer omfattende kontakt og mer aktiv bruk av det aktuelle konsulentselskapet enn det som tidligere har kommet fram. Hydro har derfor kontaktet Økokrim på nytt, ifølge pressemeldingen.

Etter pressekonferansen uttalte Reiten til NRK at han kom i en situasjon hvor det kunne være konflikt mellom rollene.

Advokat Jan Fougner i Advokatfirmaet Wiersholm er blitt bedt om å lede en undersøkelse av selskapets tidligere Libya-portefølje. Det amerikanske advokatfirmaet Shearman & Sterling LLP bistår i undersøkelsene.

Reiten vil fortsatt være konsernsjef i Hydro, selv om han trekker seg som styreleder i StatoilHydro.

Ifølge NTB er det nestleder i styret, Marit Arnstad, som nå midlertidig rykker opp og skal fungere som styreleder fram til bedriftsforsamlingen har valgt ny styreleder og nytt styremedlem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus