Krever 21 milliarder kroner

Krever 21 milliarder kroner
Krever 21 milliarder kroner

Kristin Halvorsen og regjeringen står fast på sitt skattekrav mot rederiene på 21 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo: Rederiforbundet mener å kunne dokumentere at det vil føre til dramatiske konsekvenser langs kysten.

Representanter for Rederiforbundet møtte statsminister Jens Stoltenberg (Ap), finansminister Kristin Halvorsen (SV) og næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) fredag med regnestykker forbundet mener dokumenterer dramatiske konsekvenser for skipsfartsindustrien.

- Hvis regjeringen skatteforslag blir vedtatt, kommer det til å føre til at enkelte rederier sitter igjen med negativ egenkapital, andre får redusert egenkapitalen sin ned til 10 prosent, sa administrerende direktør Marianne Lie i Rederiforbundet til NTB etter møtet. Rederne frykter for titusener av arbeidsplasser.

- Det var et nyttig møte, der vi fikk understreket at en del av grunnlagstallene rederne har operert har vært helt gale. Men regjeringens forslag ligger fast, og kommer til å bli presentert i sin helt i statsbudsjettet, sa statsminister Jens Stoltenberg.

Han konstaterte at det er uenighet om hvordan det gamle skatteregimet skal avvikles, men understreket at er helt uaktuelt å endre regjeringens forslag. (©NTB)

Personvernpolicy