Bensinen er billig i Norge

Bare Sveits har billigere bensin enn Norge, i forhold til kjøpekraft og inntekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Urbanet Analyse som har gjennomført undersøkelsen, som blant annet konkluderer med at nordmenn betaler 60 prosent mer for kollektivtransporten, sammenlignet med resten av Europa.

Hvis du hadde bodd i Ungarn ville kollektivkostnaden bare vært en fjerdedel av det den er i Norge. Men bensinprisen ville vært på hele 35 kroner literen. I tillegg koster bilene i Norge lite i forhold til kjøpekraften.

Kollektivtrafikken har vært satsingsområde i Norge, men det har ikke hatt noen innvirkning på prisnivået, eller frekvensen.

- I en del områder er det kanskje en halvtime eller en time til neste avgang, mens bilen går når du ønsker det, sier daglig leder Bård Norheim i Urbanet Analyse, til NRK.

Samferdselsdepartementet er derimot ikke med på at kollektiv-satsingen har vært feilslått.

- Tiltak som parkeringsrestriksjoner i de største byene, og eventuelt veiprising, er antakelig en langt mer effektiv modell, sier Erik Lanstein, politisk rådgiver i departementet, til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus