Bygger 60-etasjers bolig

Bygger 60-etasjers bolig
Bygger 60-etasjers bolig

Mukesh Ambani bygger en 60-etasjers skyskraper for seg, sine tre barn og kona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygningstegningene er et faksimile fra Mumbai NewsBygningstegningene er et faksimile fra Mumbai News

Bygningen, som skal ligge i midten av finansdistriktet i byen Mumbai, trenger blant annet 600 fulltidsansatte for å utføre daglig vedlikehold.

Høyden vil være som en skyskraper på 60-etasjer, men vil faktisk bare inneholde 27 etasjer med ekstra stor takhøyde.

Bygget, som skal rage over 170 meter over bakken, vil også ha en helikopterlandeplass, et treningssenter og seks etasjer med parkering.

Navnet på bygget skal være Antilla, og er tatt etter en mytisk øy. Ifølge the Guardian vil bygget ha et større antall kvadratmeter enn Versailles.

Drapert i hengende hager vil bygningen ha en egen etasje for kino og underholdning, en gjesteleilighet bare gjort i glass, og en helseklubb som strekker seg over to etasjer.

Mens boligmarkedet i Mumbai er iferd med å eksplodere er bygningen allerede før den er ferdig verdsatt til 500 millioner britiske pund. Det er kalkulert at familien kan flytte inn neste år. Nå bor de i et mye mindre hus, på bare 14 etasjer.

Mukesh Ambanis Reliance Group, er Indias største private selskap, som blant annet har eierskap i olje, dagligvare og bioteknologi.
50-åringen ble den første trillionæren i India på rupi, og man antar at han i dag er verdt om lag 14 milliarder pund.

Praful Bidwai er kommentator for en av de største avisene sier forskjellene mellom fattig og rik i India har blitt nærmest sykelige.

- Ambani bygger et alter for sitt eget ego. Folket vil ikke akseptere dette, og sinnene er iferd med å settes i kok over det absurde forbruket til de rike, sier han.

Personvernpolicy