Her får du billigst forsikring

Her får du billigst forsikring
Her får du billigst forsikring

Storebrand knuser konkurrentene i en test av ni forsikringsselskaper. Vesta kommer dårligst ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge foto: Scanpix


SÅ FORNØYDE ER FORSIKRINGSKUNDENE:


1. Andre selskaper - 73,1 poeng
2. Sparebank 1 - 72,5 poeng
3. If - 68,2 poeng
4. Gjensidige - 67,5 poeng
5. Vesta - 67,3 poeng


EPSI Norway
undersøkte kundetilfredsheten i fjor. 100 poeng er maks, og nordmenn er mindre fornøyde med forsikringsselskapene enn både danskene og finnene.

Det er Aftenposten som har gjennomført testen, og avisen tar for seg bil-, innbo- og reiseforsikring med utgangspunkt i Oslo og i Hamar.

Storebrand tar sammenlagtseieren for de tre forsikringene både i Oslo og i Hamar. Bor du i Oslo sparer du 6000 kroner på å velge Storebrand foran Vesta, viser testen. Nest billigste løsning er Sparebank 1, men selskapet er likevel 1400 kroner dyrere enn Storebrand.

Utgangspunktet er at du er 30 år, bor i leilighet og har en to år gammel Golf. Da koster forsikringene deg 10.017 kroner hos Storebrand. Bor du i Hamar, kuttes prisen med vel 2500 kroner.

- Vi skal gjennomgå våre priser i Oslo, og hvis vi kommer dårligst ut i denne undersøkelsen, viser det at det kan være behov for en slik gjennomgang, sier salgsdirektør Roger Slinning i Vesta til Aftenposten.

Han poengterer imidlertid at pris ikke er alt, og at folk også må se på dekningen.

- Vi skal være en trygghetsleverandør, og sørge for at kunden har riktig dekning når det skjer noe.

Storebrand gikk også til topps i en test for tre måneder siden, hvor forsikringene til en 40-åring med enebolig og familiebil ble sjekket.

SLIK FÅR DU BILLIGST FORSIKRING:

Det er tusenlapper å spare på å sjekke prisene fra forsikringsselskapene, enten ved å ringe eller å hente inn prisene enkelt og gratis via nettet.

Forbrukerrådets direktør sparte 5246 kroner i året på å skifte forsikringsselskap.

- Det viser seg at man har mye å hente. Jeg ble overrasket, sa forbrukerdirektør Erik Lund-Isaksen til ABC Nyheter i midten av april.

- Nå har jeg bestemt meg for å finne de beste forsikringstilbudene en gang i året. Oftere orker jeg ikke, lo han.

Så hvordan får du på enklest mulig vis sikret deg billigst forsikring? Du kan selvsagt ringe rundt til de største selskapene, men enda kjappere er det å fylle ut skjemaene på billigstforsikring.no, nyforsikring.no eller tjenestetorget.no.

Les mer her.

Personvernpolicy