Posten risikerer dagbøter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Posten er ikke i stand til å rydde opp i leveringsrotet innen fristen fra Post- og teletilsynet går ut, og kan bli straffet med bøter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Postens konsernsjef Dag Mejdell risikerer dagbøter på grunn av leveringsrot. Foto: ScanpixPostens konsernsjef Dag Mejdell risikerer dagbøter på grunn av leveringsrot. Foto: Scanpix

Posten er i konsesjonsvilkårene pålagt å levere 85 prosent av all A-post over natten. Posten har ikke klart å oppfylle kravet. Tidligere i år ga derfor Post- og teletilsynet frist til å rydde opp innen utgangen av mars.
- Vi klarer nok ikke konsesjonskravet for første kvartal. Men håpet er at vi nå kan begynne å nærme oss, sier informasjonssjef i Posten Norge Jørn Michalsen til TV 2.
Posten er i gang med å ansette og lære opp 150 nye postbud, men dette tiltaket kommer for sent i forhold til fristen.
Direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet tror ikke det er realistisk at Posten vil være i stand til å rekke fristen. Dermed må Posten forberede seg på å bli straffet med dagbøter. Men Jensen er likevel villig til å lempe på kravene.
- For det første får vi se hvor gode ukestallene er mot slutten av perioden. Viser de at man har klart å runde 85 prosents levering over natta for A-post, så er de i alle fall på riktig vei. I tillegg må vi gjøre en grundig vurdering av de tiltakene de har satt inn. Om tiltakene viser seg å være gode og tallene over kravet, så kan vi gi dem litt mer tid, sier Jensen. (©NTB)