Netanyahu håper uenigheten med Biden kan løses

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han håper at uenigheten med USAs president Joe Biden kan løses. Bildet er fra et møte i Tel Aviv i oktober i fjor. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han håper at uenigheten med USAs president Joe Biden kan løses. Bildet er fra et møte i Tel Aviv i oktober i fjor. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han håper at han og USAs president Joe Biden kan løse uenigheten som preger forholdet mellom de to lederne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ofte vært enige, men vi har også vært uenige. Vi har klart å overvinne uenighetene. Jeg håper at vi kan overvinne dem også nå, men vi kommer til å gjøre det som trengs for å beskytte landet vårt, sier Netanyahu i et intervju på det amerikanske fjernsynsprogrammet «Dr. Phil Primetime».

Onsdag advarte Biden om at han ville stanse noen våpenleveranser til Israel dersom landet går videre med den lenge varslede bakkeinvasjonen i Rafah, en by lengst sør på Gazastripen. Ifølge FN har over 1,1 millioner internt fordrevne palestinere søkt tilflukt der.

Torsdag kommenterte Netanyahu den amerikanske presidentens uttalelse slik:

– Hvis vi må stå alene, så kommer vi til å stå alene, sa Netanyahu.

Senere torsdag uttalte også det israelske forsvarets talsmann Daniel Hagari seg. Han sa at Israel har nok våpen til å kunne «fullføre oppdraget i Rafah».

I intervjuet med Dr. Phil sier Netanyahu at israelske styrker har ødelagt 20 av Hamas' 24 bataljoner til nå. Målet er å nedkjempe Hamas i Rafah, sier statsministeren, som også opplyser at israel har mistet flere hundre soldater i kampene på Gazastripen.