Reuters: CIA-sjefen drar til Israel onsdag

Palestinere går gjennom ruiner etter et israelsk angrep mot en bolig i Rafah. CIA-sjef William Burns drar onsdag til Israel for å møte statsminister Benjamin Netanyahu etter å ha vært i Kairo for våpenhvilesamtaler tirsdag, ifølge Reuters' kilder. Foto: Ismael Abu Dayyah / AP / NTB
Palestinere går gjennom ruiner etter et israelsk angrep mot en bolig i Rafah. CIA-sjef William Burns drar onsdag til Israel for å møte statsminister Benjamin Netanyahu etter å ha vært i Kairo for våpenhvilesamtaler tirsdag, ifølge Reuters' kilder. Foto: Ismael Abu Dayyah / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

CIA-sjef William Burns drar onsdag til Israel for samtaler med statsminister Benjamin Netanyahu og andre høytstående tjenestepersoner, får Reuters opplyst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsbyrået viser til en kilde med kjennskap til Burns' reiseplaner. Burns returnerte tirsdag til Kairo for å gjenoppta samtalene om en mulig våpenhvile på Gazastripen og utveksling av gisler, meldte Reuters tidligere.

Tirsdag kveld meldte nettstedet Al-Qahera News, som knyttes til den egyptiske etterretningstjenesten, at delegasjonene fra USA og Qatar fortsetter samtalene med Egypt og Hamas i Kairo. Netanyahu sa også at en israelsk delegasjon var på plass i Kairo.

Hamas opplyste søndag at de hadde sagt ja til et våpenhvileforslag fra Egypt og Qatar, men dette ble tvert avvist av Israel, som siden har trappet opp angrepene mot Rafah og gått inn.