Sivile i Rafah: Hvor skal vi dra?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sivile palestinere i Rafah er rådville etter at Israel har sendt ut evakueringsordre. Det er anslått at opptil 1,1 millioner mennesker har søkt tilflukt i byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidlig mandag sendte israelske styrker ut flygeblader og mobilvarslinger hvor de ba innbyggerne i deler av byen Rafah om å evakuere.

– Fra et humanitært ståsted finnes det ingen troverdig plan for et angrep mot Rafah, sier Bushra Khalidi, som jobber for organisasjonen Oxfam i Rafah.

Mange har tolket evakueringsordren som at Israel planlegger en bakkeinvasjon av Rafah. Khalidi spør seg hvor palestinerne skal dra, når alle områder rundt de er lagt i ruiner.

– Hvor skal vi dra? Vi vet ikke, sier Abdul Rahman Abu Jazar (36) til nyhetsbyrået AFP.

Jazar og hans 12 familiemedlemmer bor i området som har blitt bedt om å evakuere. Men området de er bedt om å dra, til har ikke plass til familien hans, ifølge Jazar.

Han sier også at et av hans familiemedlemmer er avhengig av å få dialysebehandling jevnlig.

– Evakueringsområdet er langt fra sykehus og medisinske fasiliteter. Hva skal vi gjøre nå? Skal vi bare se henne dø, spør han.

Osama Al-Kahlout i Palestinsk Røde Halvmåne sier at området innbyggerne har blitt bedt om å evakuere til, allerede huser omtrent 250.000 mennesker.