Islamsk samarbeidsorganisasjon tar til orde for straffetiltak mot Israel

Israelske soldater hopper av en stridsvogn i nærheten av Gazastripen. Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC) fordømmer Israels krigføring på Gazastripen og tar til orde for straffetiltak. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB
Israelske soldater hopper av en stridsvogn i nærheten av Gazastripen. Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC) fordømmer Israels krigføring på Gazastripen og tar til orde for straffetiltak. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC) fordømmer det de kaller et folkemord på Gazastripen, og de 57 medlemslandene oppfordres til å sanksjonere Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Organisasjonen ber i en resolusjon som ble vedtatt på et møte søndag, medlemslandene om å innføre «sanksjoner mot Israel, okkupasjonsmakten, og om å stanse eksport av våpen og ammunisjon som brukes av dens hær for å gjennomføre det ulovlige folkemordet på Gazastripen».

Videre oppfordres de til å utøve diplomatisk, politisk og rettslig press på Israel, og resolusjonen tar til orde for en umiddelbar, permanent og uforbeholden våpenhvile.

Organisasjonen ble dannet i 1969 etter brannen i al-Aqsa-moskeen i 1969. Den har som mål å styrke det muslimske fellesskapet og solidaritet, støtte palestinernes kamp og forsvare hellige muslimske steder.

OIC hadde et fellesmøte med Den arabiske ligaen i november. Også den gang ble den israelske framferden på Gazastripen fordømt, men det ble ikke tatt til orde for økonomiske eller politiske straffetiltak.

Krigen mellom Israel og Hamas startet 7. oktober da Hamas gikk til angrep mot det sørlige Israel. Rundt 1170 mennesker ble drept, de fleste sivile. Siden den gang er minst 34.683 palestinere drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter.