Guardiola spår engelsk EM-suksess: – Har tatt store skritt

Pep Guardiola tror at Phil Foden og resten av det engelske landslaget kan vinne EM i Tyskland denne sommeren. Foto: Kin Cheung / AP Photo / NTB.
Pep Guardiola tror at Phil Foden og resten av det engelske landslaget kan vinne EM i Tyskland denne sommeren. Foto: Kin Cheung / AP Photo / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

England kan vinne årets fotball-EM og sette en stopper for rekken av nestentriumfer i store mesterskap, tror Manchester City-trener Pep Guardiola.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under Gareth Southgates ledelse har England nådd semifinalen i 2018-VM og kvartfinalen i 2022-VM, i tillegg til å ha tapt EM-finalen i 2020.

Guardiola sammenlignet det engelske landslaget med Manchester Citys opptredener i Champions League, som de vant for første gang forrige sesong etter å ha vært nære på å vinne turneringen i flere tidligere sesonger.

– Landslaget? Det er virkelig bra. Men det er ikke bare talentet til spissene, det er hele pakken, hele troppen. Gareth vet akkurat hva han må gjøre, sa Guardiola på fredagens pressekonferanse.

– Jeg og alle ander ser at det engelske landslaget, i de siste turneringene, VM og EM, har tatt store skritt. De er på kanten, de er veldig nære, fortsatte han.

England har aldri vunnet fotball-EM, men vant VM på hjemmebane i 1966. Det er herrelandslagets siste mesterskapstriumf. Guardiola er imidlertid klar på at det snart vil komme en ny opptur.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når du kommer til disse stadiene annethvert år, kommer det til å skje. Det er ganske likt oss – vi var nære og til slutt vant vi det (Champions League). Man må bare tro på det. Hvis de tror på det, kan de klare det, sa treneren.

Under årets EM i Tyskland spiller England i gruppe med Slovenia, Danmark og Serbia. Mesterskapet begynner 14. juni.