Paven besøker Venezia-biennalen

Pave Frans skal feire messe og besøke et kvinnefengsel i forbindelse med Veneziabiennalen når han søndag drar på sin første reise utenfor Roma siden september i fjor, da han var i Frankrike. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB
Pave Frans skal feire messe og besøke et kvinnefengsel i forbindelse med Veneziabiennalen når han søndag drar på sin første reise utenfor Roma siden september i fjor, da han var i Frankrike. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pave Frans er søndag i Venezia på sin første reise i år. Kirkelederen skal besøke en kunstutstilling i et kvinnefengsel som del av den kjente Veneziabiennalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om paven kommer i helikopter direkte fra Vatikanet til kvinnefengselet på øya Giudecca i Venezia, blir reisen sett på som en test av formen og førligheten til den 87 år gamle kirkelederen. De siste månedene har han slitt med flere helseproblemer. Han bruker stokk eller rullestol for å komme seg rundt og har hatt flere runder med bronkitt og influensa. I påsken sto han over en korsvandring på langfredag av hensyn til helsen.

En rekke nasjoner sponser utstillinger under den velkjente Biennalen. Vatikanets utstilling er i kvinnefengselet der paven starter sitt besøk. Den har fått navnet «Through My Eyes» (Gjennom mine øyne) og består av verk av ni samtidskunstnere, som har jobbet tett sammen med de innsatte fram mot utstillingen.

Det noe uvanlige valget av utstillingslokale understreker pave Frans' gjentatte oppfordringer om at samfunnet må stille opp for de fattige og dem som faller utenfor, inkludert innsatte.

Etter fengselsbesøket går turen med båt til kirken Santa Maria Maddalena og deretter til Markuskirken, der paven skal feire messe. Det er ventet rundt 10.000 mennesker til gudstjenesten med den katolske kirkens overhode. I tillegg vil trolig flere tusen følge med på storskjermer på Markusplassen utenfor kirken.