Skip forlot Baltimore en måned etter brokollaps

Biltransportskipet Carmen fra norsk-svenske Wallenius Wilhlemsen er ett av skipene som denne uken kunne seile ut fra Baltimore i en midlertidig skipslei forbi broen som kollapset og sperret innseilingen til havnen for en måned siden. Foto: Matt Rourke / AP / NTB
Biltransportskipet Carmen fra norsk-svenske Wallenius Wilhlemsen er ett av skipene som denne uken kunne seile ut fra Baltimore i en midlertidig skipslei forbi broen som kollapset og sperret innseilingen til havnen for en måned siden. Foto: Matt Rourke / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire lasteskip som har stått fast i havnen i Baltimore siden brokollapsen for en måned siden, kunne denne uken forlate havnebyen via en midlertidig skipslei.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært store begrensninger for større skip som skal inn og ut av Baltimore etter at et konteinerskip uten styring krasjet inn i Francis Scott-Key-broen som kollapset og sperret innseilingen.

Seks veiarbeidere som jobbet på broen, døde i ulykken 26. mars.

Baltimore er den største havnen for biltransport i USA, og ett av skipene som denne uken kom seg ut er nettopp et biltransportskip fra norsk-svenske Wallenius Wilhelmsen.

– Vi jobber for å finne en balanse mellom å opprettholde midlertidig adgang og opprettholde den kommersielle virksomheten og å gjennomføre tiltakene som er nødvendig for å åpne skipsleia permanent, sier David O'Connell i den amerikanske kystvakten.

Hovedløpet inn og ut av havnen skal etter planen gjenåpnes i slutten av mai.