Rettslokale ble evakuert etter bombetrussel i København

Artikkelen fortsetter under annonsen

Østre Landsret i København ble evakuert etter en bombetrussel fredag. Politiet har gjennomsøkt bygningen uten å finne noe mistenkelig, og den blir åpnet igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettslokalet ligger på Orientkaj nordøst i København. Bygget ble sperret av etter at politiet fikk inn trusselen, men sperringene blir fjernet fredag ettermiddag. Politiet brukte blant annet bombehunder da de gikk gjennom bygget.

– Letingen er nå avsluttet, og det er ikke funnet noe mistenkelig. Sperringene oppheves gradvis. Etterforskningen av saken fortsetter, og vi har ikke ytterligere informasjon, skriver København-politiet på X.

Politiet opplyser til Ritzau at trusselen kom over telefon, men de har ikke villet si noe mer om innholdet i trusselen eller om motivet bak den. Ingen er pågrepet.

26 saker var ifølge dansk TV 2 berammet fredag, blant dem saker om foreldrerett, narkotika, våpen og en sak der en 17-åring som er dømt til fengsel for å ha fremmet en nynazistisk terrorgruppe, ber seg frifunnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folk samlet seg først utenfor bygningen, men ble så bedt om å flytte seg til et nærliggende hotell. Selve evakueringen gikk udramatisk for seg, forteller en advokat som var på jobb i domstolen, til Ritzau.

– Aktor var i gang med sin prosedyre da rettsmøtet ble avbrutt, og vi over høyttalerne fikk beskjed om å forlate bygningen, forteller Berit Ernst til nyhetsbyrået.