Haitis overgangsstyre skal innsettes torsdag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overgangsrådet som skal lede Haiti, skal innsettes i en seremoni i utkanten av hovedstaden Port-au-Prince mandag, opplyser statsministerens kontor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rådet, som består av ni medlemmer, tar over etter avtroppende statsminister Ariel Henry i en seremoni ved Henrys offisielle kontor. Seremonien har blitt utsatt i flere uker mens ulike politiske grupper har posisjonert seg.

Før kunngjøringen onsdag sa den mektige gjengelederen Jimmy «Barbecue» Cherizier at diskusjonene om landets fremtid må inkludere gjengene.

Opprettelsen av overgangsrådet regnes som et viktig førsteskritt for å få slutt på det voldelige kaoset i den karibiske staten, der de fleste offentlige institusjoner ikke fungerer, mens rivaliserende gjenger sloss om kontroll over ulike områder, særlig i hovedstaden.

Det er ventet at rådet vil utnevne en midlertidig statsminister og bidra til å få på plass en regjering som etter hvert skal holde valg. Henry har fungert som statsoverhode i det meste av tiden etter at president Jovenel Moïse ble drept i juli 2021.