Sju pågrepet i antiterroraksjon i Australia

Sju personer er pågrepet i en antiterroraksjon i Australia. De kobles til knivangrepet mot kirken Christ the Good Shepherd i Wakely i Sydney forrige uke, der en biskop ble knivstukket av en 16-åring. Foto: Mark Baker / AP / NTB
Sju personer er pågrepet i en antiterroraksjon i Australia. De kobles til knivangrepet mot kirken Christ the Good Shepherd i Wakely i Sydney forrige uke, der en biskop ble knivstukket av en 16-åring. Foto: Mark Baker / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Australsk politi har pågrepet sju personer som knyttes til 16-åringen som i forrige uke angrep en assyrisk ortodoks biskop i Sydney.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De sju utgjorde en «uakseptabel risiko og trussel» mot allmennheten og ble pågrepet etter en politiaksjon med rundt 400 politifolk onsdag, opplyser politiet.

Politiet opplyser at de pågrepne kobles til en 16-åring som anklages for å ha knivstukket en assyrisk ortodoks biskop i Sydney i forrige uke, og at de er tilhengere av en «religiøst motivert ekstremistideologi».

Ifølge visepolitisjef Dave Hudson er det sannsynlig at gruppa har planlagt et angrep, men at det ikke er klart hva slags mål de eventuelt har sett seg ut.

Alle de pågrepne er mindreårige.