Israel: Iran sendte mer enn 200 droner og raketter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Iran har sendt mer enn 200 droner og raketter, men de forårsaket lite skader, opplyste det israelske militæret (IDF) rundt klokka 2 norsk tid natt til søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Regimet i Iran sendte en massiv sverm av mer enn 200 drapsdroner, ballistiske raketter og krysserraketter, sier IDF-talsmann Daniel Hagari i en uttalelse. Han legger til at en jente er såret i angrepet, og at det er påført mindre skader på et israelsk militæranlegg.

I en separat uttalelse melder IDF at «flere titalls raketter» ble identifisert mens de var på vei mot israelsk territorium, og at de fleste ble avskåret før de nådde Israel.

Flere titalls israelske jagerfly er stadig på vingene og jobber med å avskjære «alle trusler i luften» som nærmer seg Israel, heter det videre i uttalelsen.

Britiske og amerikanske fly har bistått operasjonene. Også jordanske fly har ifølge Reuters vært på vingene for å avskjære flere droner. Nyhetsbyråene AP, AFP og Reuters har meldt om lyden av eksplosjoner over blant annet Jerusalem, der den israelske regjeringen har hovedsete, og over Jeriko på den okkuperte Vestbredden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske medier melder imidlertid at det primært er lyden av luftvern som stanser raketter og droner, og ikke lyden av vellykkede angrep mot mål på bakken.

Like før klokka 3 norsk tid nedjusterte israelske myndigheter et varsel til befolkningen i flere områder om å oppholde seg i nærheten av tilfluktsrom, et mulig tegn på at trusselen fra det iranske angrepet anses å være over.