Italiensk mafiasjef skal samarbeide med politiet

Francesco Schiavone var en av de mektigste og mest respekterte i Camorra-mafiaen.
Francesco Schiavone var en av de mektigste og mest respekterte i Camorra-mafiaen. Foto: Handout / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av Italias mest beryktede sjefer i Camorra-mafiaen, Francesco «Sandokan» Schiavone, skal samarbeide med politiet etter 26 år i fengsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Schiavone, som i sin tid ledet den beryktede Casalesi-klanen, som er en del av Camorra-mafiaen, ble arrestert i 1998, og senere dømt til livstid i fengsel i 2008.

I likhet med klanen han ledet, var Schiavone en av de mektigste og mest respekterte i Camorra-mafiaen, som hovedsakelig opererer i landets sørlige områder, inkludert regionen Campania og storbyen Napoli.

Chiara Colisomo, leder for nasjonalforsamlingens anti-mafia-kommisjon, hyllet Schiavones beslutning om å samarbeide med myndighetene, og kaller det «nok et hardt slag mot Camorraen og den organiserte kriminaliteten».

Fra før har flere av Schiavones familiemedlemmer, inkludert hans to sønner Nicola og Water, samarbeidet med italienske myndigheter. Det samme har hans fetter, Carmine.

Den populære boken «Gomorrah» av Roberto Saviano, som senere ble gjort om til både en TV-serie og film, baserer seg på Camorra-mafiaen.