Ukraina: Angrep to skip og kommunikasjonssentral på Krim-halvøya

Artikkelen fortsetter under annonsen

En person er drept i et ukrainsk drone- og rakettangrep mot Krim-halvøya, ifølge Russland. Ukraina sier de traff to skip og en kommunikasjonssentral.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russisk luftvern skjøt ned mer enn ti raketter og flere droner lørdag kveld, står det i en melding fra det statlig kontrollerte russiske nyhetsbyrået Tass.

Den russiskutnevnte ordføreren i havnebyen Sevastopol, Mikhail Razvozjajev, skriver på Telegram at en 65 år gammel innbygger i byen ble drept av vrakrester fra en rakett og at fire andre ble såret. Han kaller dette «det mest omfattende angrepet den siste tiden».

Ifølge ukrainske medier ble den russiske svartehavsflåtens hovedkommunikasjonssentral truffet av tre ukrainske krysserraketter. Resultatet av dette angrepet er ikke kjent.

Søndag morgen opplyser det ukrainske militæret at en kommunikasjonssentral og to store russiske skip ble truffet i angrepet.

Kort tid før angrepet lørdag kveld ble trafikken over broen som Russland har bygget mellom Krim-halvøya og det russiske fastlandet lenger øst, midlertidig stanset. I sosiale medier ble det meldt om kraftige eksplosjoner i havnebyen Sevastopol og mulige treff mot fartøy som lå ankret opp der.

Russland annekterte den ukrainske Krim-halvøya i 2014.