Iransk nyhetsbyrå: To kvinner arrestert for offentlig dansing

Artikkelen fortsetter under annonsen

To unge kvinner ble arrestert i Teheran etter publiseringen av en video der de danset for å feire det persiske nyttåret, melder et iransk nyhetsbyrå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klippet av de to kvinnene som danset nær Tajrish-torget, et populært samlingssted for unge mennesker i den iranske hovedstaden, gikk viralt i sosiale medier.

– Statsadvokaten i Teheran beordret arrestasjon av to kvinner som brøt sosiale normer ved å danse på Tajrish, melder det statlige nyhetsbyrået Tasnim lørdag.

Kvinnene var utkledd som Hadji Farouz, en rødkledd folkloreskikkelse som med dans og sang annonserer Nowruz, det persiske nyttåret som begynner 20. mars.

Den islamske loven som praktiseres i Iran, forbyr ulike former for dans og at kvinner er alene i offentligheten.

De siste månedene har mange videoer av kvinner som danser på offentlige steder gått viralt i Iran, etter at en masseprotestbevegelse rystet landet i slutten av 2022 etter at Mahsa Amini døde i politiets varetekt i september samme år.

Amini var en 22 år gammel iransk-kurdisk kvinne som ble arrestert av moralpolitiet i Teheran, fordi hun ikke respekterte den strenge kleskoden som gjelder i den islamske republikken.